Produkter

Tillbaka

Vakuumpumpar

Vakuumpumpen är en avgörande komponent i ett vakuumsystem (t.ex. frystorkning,  indunstning eller handskboxar) och därför är det viktigt att välja rätt pump för rätt applikation/system. Av den anledningen har vi valt ut olika typer av vakuumpumpar som vi tycker passar ett brett spektrum av applikationer.

En kort redogörelse kring våra populäraste vakuumpumpar följer nedan. Kontakta oss för mer information och offert.

Beskrivning

Oljepumpar (traditionell vakuumpump)
Från Pfeiffer vacuum levererar vi mindre oljelamellpumpar som med sin tysta ljudnivå och kompakta design passar utmärkt i labbmiljö. Vanligaste modellerna är DUO 3M och DUO 6M, dessa finns idag på de flesta labb i Sverige.

För mer krävande vakuumapplikationer levererar vi från Pfeiffer Vacuum kraftfullare oljepumpar i DUO serien med högre sugkapacitet.

Hybridpumpar (för lösningsmedel)
Hybridpumpen är en kombination av en membran- och oljelamellpump som passar utmärkt för applikationer som innefattar lösningsmedel. Vacuubrand RC 6 minskar behovet av oljebyte med upp till 90 % (!) jämfört med traditionella oljepumpar. Risken för korrosion och därmed skada av pumpen vid hantering av lösningsmedel minskar även betydligt.

Scrollpumpar (extra tyst och oljefri)
Är du trött på högljudda oljepumpar med kladdiga oljebyten och risk för kontamination? Byt då till en oljefri scrollpump från Edwards! Edwards nXDS serie passar utmärkt för applikationer ner till 0,01 mbar och enligt Edwards är ljudnivån upp till 20 gånger (!) lägre än traditionella oljepumpar.

Video