Produkter

Tillbaka

RhD-typning

RhD-positiv eller RhD-negativ betyder förekomst av D-antigen eller inte förekomst av D-antigen. Monoklonala Anti-D med olika cellinjer kan orsaka problem vid tolkning av RhD-antigentestet, särskilt när det gäller D-svag och D-variant. I vissa fall är det viktigt att upptäcka D-svag och D-variant.

Beskrivning

RhD-typifiering utan upptäckt av DVl
Bestämning av DWeakAtt upptäcka förekomsten av D-svagt antigen kan tester utföras i ID-systemet med monoklonal Anti-D med IAT-teknik. D-antigenet, som först beskrevs 1939, består av en mosaik av epitoper. Individer som saknar en eller flera epitoper kan bilda antikroppar mot de epitoper som saknas om de transfunderas med erytrocyter som har ett ”helt” D-antigen. Studier har visat att det finns mer än 30 epitoper, men endast 9 epitop används vanligtvis för att beskriva D-antigenet. Vald monoklonal anti-D serum, används för att skriva erytrocyter för partiell D variant.

Bestämning av partiell D-typ
˝ID-Partial RhD Typing Set˝ Används till typning av de vanligast förekommande D varianter. Dessa antisera skiljer mellan D-kategorierna: II, IV, V, VI, VII, DFR, DBT och Ro Har.

Mer information och dokumentation från leverantören hittar du här.