Produkter

Tillbaka

COL ögondroppsystem

För en snabbare och enklare framtagning av ögondroppsdoser av autologt serum.

COL är en patenterad och Medical Device certifierad teknologi för dos-framställning av ögondroppar från blodserum och trombocytrik plasma (PRP). Dessa ögondroppar används för att behandla patienter med extremt torra ögon och andra defekter på hornhinnan. Serum används i svåra oftalmologiska fall där konventionella ögondroppar (konstgjorda tårar) har otillräcklig effekt.

Beskrivning

SÄKERT OCH ENKELT ATT ANVÄNDA

Vid framställning av ögondroppar baserat på autologt (patientens) eller allogent (givares) blod är bibehållen sterilitet i slutprodukten avgörande för patientsäkerheten. I locket på varje COL doseringsvial finns ett antibakteriellt filter som garanterar sterilitet både vid framställning och vid användning i hemmet.

Ett begränsande problem med framställning av denna typ av ögondroppar idag är tidsåtgången och de repetitiva arbetsmomenten. Det är inte ovanligt att införandet av COL systemet för framställning av ögondroppar kan dramatiskt öka produktiviteten jämfört med traditionell framställningsteknik. I tillägg blir framställningen betydligt enklare för personal på laboratoriet samt bekvämt för patienten, både att använda och att ha med sig i vardagen.

 

Dokumentation

Video